Živcira vas ako netko sporo pije ili pijete prije izlaska za ‘zagrijavanje’?

Ovo su neki od ranih znakova koji bi mogli ukazivati da možda imate problema s alkoholom 

Objavljeno: 03.07.2022. Alen Brodar

Svi povremeno pijemo alkohol, najčešće prilikom raznih proslava ili izlazaka, a on nam pomaže kako bi se opustili. Međutim, neki ipak alkohol konzumiraju prečesto, a da toga vjerojatno nisu ni svjesni. 

Ovisnosti je potrebno neko vrijeme da se razvije, a 24sata donosi nekoliko znakova zbog kojih bi se možda trebali zapitati jeste li vi već možda na lošem putu kada je alkohol u pitanju. 

Među prvim znakovima je organiziranje društvenog života oko pijenja. To znači da možda više vremena volite i želite provoditi s onim prijateljima koji također vole piti, a manje s onima koji piju malo ili ne piju. 

Drugi znak je ako prije izlaska popijete nekoliko alkoholnih pića ‘za zagrijavanje’. Ideja iza toga je opustiti se prije izlaska ili uštedjeti novac. Također, jedan od znakova je i brojanje koliko ste popili. Možda nećete računati pića koja ste popili prije izlaska, jer je to bilo prije nekoliko sati, ili ste pak u međuvremenu nešto pojeli, pa onda ne računate ono što se popili prije toga. Ako na taj način počnete zbrajati koliko ste pića popili, to se već smatra problemom.

Jedan od problema je i taj što možda nećete svako alkoholno piće doživljavati jednako. Primjerice, možda vam se vino neće činiti kao ‘pravo’ piće poput votke jer je mnogo blaže. Isto tako, trebali biste se zabrinuti ako vas počne brinuti što vam alkohol nije uvijek dostupan. Tada biste se mogli naći u situaciji da kupujete ‘dozu’ više za svaki slučaj. 

Još jedan od razloga za brigu je ako vas zasmeta ako netko vrati čep na nepopijenu bocu ili ako netko ne popije cijelo piće. To vidite kao ‘bacanje’ dobrog alkohola. Isto tako, ako vas smeta što neki ljudi piju polako, to je također jedan od znakova da imate problem. Vi bi možda željeli da drugi požure s pićem kako biste mogli dobiti još jedno. Uz to, živcira vas kada je prijateljima ‘dosta’ i kada žele otići kući prije nego što je vama dosta. 

Još jedan način na koji možete vidjeti imate li problema s alkoholom je u gledanju fotografija. Ako se zateknete da na slikama uvijek imate čašu u ruci…

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter