Klub je danas stabilan prvoligaš

Prije 12 godina osnovan je NK Varaždin

Objavljeno: 16.02.2024. Metropolitan

Prije 12 godina, 15. veljače 2012., na temeljima nekadašnjeg prvoligaša Varteksa koji je stekao simpatije diljem Hrvatske, Europe, ali i svijeta, a sve u želji očuvanja tradicije, osnovan je Nogometni klub Varaždin.

Klub je započeo svoje djelovanje pod imenom ‘NK Varaždin Škola nogometa’, a jedni od inicijatora ideje bili su Zlatko Ivanković i Zoran Vidović. Svoje prvo natjecateljsko iskustvo klub je stekao u sezoni 2012./2013., sudjelujući u Drugoj županijskoj ligi, a nakon druge sezone napredovao je u Prvu županijsku ligu. Nakon toga je prešao u Treću HNL Istok, a kasnije i u Drugu HNL.

– Premda prva sezona u Drugoj HNL nije rezultirala izravnim plasmanom u Prvu HNL, s tek jednim bodom manje od Gorice, klub je pokazao značajan potencijal. U drugoj sezoni Druge HNL, klub je pred rasprodanim gradskim stadionom u Varaždinu, u izravnom ogledu s prvim konkurentnom Šibenikom i matematički osigurao plasman u najviši rang hrvatskog nogometa te vratio prvoligaški nogomet u grad Varaždin – kažu iz kluba.

Akademiju pohađa 250 igrača, zaposleno je 26 trenera…

Početkom 2021. godine Dražen Vitez preuzeo je dužnost predsjednika kluba.

– Dolaskom Viteza, klub započinje i s obnovom infrastrukture, kao jednim od ključnih preduvjeta rasta i razvoja kluba, ali i same akademije koja treba biti nositelj kvalitete kluba. Osim seniorske momčadi, sve tri mlade kategorije kluba uspješni su sudionici najelitnijih rangova hrvatskog klupskog natjecanja, dok su juniori u sezoni 2021./2022. osvojili Kup Hrvatske, pobjedom u finalu nad vršnjacima Dinama – ističu iz NK Varaždina.

Klub danas ima 12 selekcija, od U-9 do seniorske ekipe, te ‘Otvorenu školu nogometa’. Nogometna akademija trenutno broji oko 250 polaznika, a u klubu je zaposleno 26 trenera, redom bivših igrača.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba