OTKAZALI LETOVE

NOVI UDARAC ZA ZAGREBAČKU ZRAČNU LUKU: Iz Hrvatske se povlači Korean Air

Objavljeno: 30.11.2020. Ante Ferara

Najveći južnokorejski avioprijevoznik, Korean Air, dugoročno se povlači s hrvatskog tržišta. Kompanija je zatvorila prodaju na liniji Seul – Zagreb – Seul za 2021. godinu. Charter liniju između Seula i Zagreba uveli su u travnju 2012. godine, a 01. rujna 2018. godine kompanija je pokrenula redovnu liniju između Seula i Zagreba s tri leta tjedno; utorkom, četvrtkom i subotom zrakoplovima tipa A330-200 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 218 putnika. U prva dva mjeseca linija Seul – Zagreb bila je jedna od top 3 linije u cijeloj mreži Korean Aira.

Linija je u zimskom redu letenja 2018./2019. godine prometovala u povratku preko Zuricha (Seul – Zagreb – Zurich – Seul), do kraja prosinca zrakoplovima tipa B777-200ER, a od siječnja s najnovijim zrakoplovom u floti ovog prijevoznika, B787-9 Dreamliner, što je ujedno bila i prva aviokompanija s ovim tipom zrakoplova na redovnoj liniji prema Zagrebu.

U proljeće 2019. godine linija je ponovno bila direktna, prometovala je tri puta tjedno, a u rujnu je kompanija povećala kapacitet zamijenivši A330-200 sa B787-9 (269 umjesto 218 sjedala), dok je u rujnu uveden i četvrti let tjedno, svakog petka.

Korean Air najavio je letove preko Zuricha i za zimu 2019./2020. te su se operacije tako odvijale sve do kraja studenog 2019. godine. Tada su objavili kako će privremeno ukinuti letove prema Zagrebu (i Zurichu) zimi, te je promet obustavljen u prosincu zbog loše popunjenosti zrakoplova.

Karte na direktnoj liniji bilo je moguće kupiti za letove od ožujka 2020. godine, no zbog utjecaja pandemije kompanija je sve letove prema Zagrebu za ovu godinu otkazala, otpustila djelatnike u Hrvatskoj te zatvorila svoj ured u zračnoj luci. Gotovo do jučer, u prodaji su bili letovi na liniji za ljeto 2021. godine, no isti su sada nedostupni za booking, pa je očito da se Korean Air sljedeće godine neće vratiti u Zagreb. Odlaskom Emiratesa i Korean Aira zagrebačka zračna luka gubi važne partnere, javlja Croatian Aviation.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter