VinMarKon

U Zagrebu prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu

Objavljeno: 28.06.2020. Renata Cisar

VinMarKon, prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu, održat će se u utorak, 30. lipnja u 11 sati u zagrebačkom hotelu International.

Konferencija je primarno namijenjena vinarima, profesionalcima, distributerima, predstavnicima HoReCa sektora kao i ljubiteljima vina koje zanima ta tematika, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.

Tema konferencije je ‘Strateško planiranje u vinskom marketingu’, a uvodna diskusija ‘Strategija vinskog marketinga u Hrvatskoj‘ ugostit će predstavnike relevantnih institucija i nezavisne marketinške stručnjake. Među njima su i doc.dr.sc. Krunoslav Karalić, pomoćnik ministra poljoprivrede za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište; prof.dr.sc. Dragan Kovačević, podpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam; Josip Kraljičković, pročelnik upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije; dr.sc. Žarko Stilin, prodekan za poslovnu suradnju i predstojnik katedre za marketing i komunikacije na Visokoj poslovnoj školi PAR u Rijeci te predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Panelisti će, svatko sa svog aspekta, pokušati dati uvid u postojeću strategiju vinskog marketinga u Hrvatskoj te ideje, dosad postignute rezultate, kao i smjernice za unaprjeđenje brendiranja Hrvatske kao vinske zemlje.

Nakon panel-diskusije na rasporedu su interaktivna predavanja, zamišljena kao otvorene teme s predviđenim prostorom za pitanja i diskusiju. Vrlo aktualnu temu ‘Vinsko tržište prije i poslije korone’ prezentirat će predavači Žarko Stilin i Nenad Trifunović. O važnosti udruživanja vinara i zajedničkom tržišnom nastupu s praktičnog i pravnog aspekta govorit će Nikola Benvenuti, Janko Kezele i Ivan Ćuk. Temeljne smjernice izrade kvalitetnog poslovnog i marketinškog plana prezentirat će predstavnice diWine Consultinga, Renata Lončarić i Tena Popović, a o stvaranju dodane vrijednosti na primjeru vina iz mora govorit će Karmela Tancabel i Marko Dušević.

Za uživanje u vinu na konferenciji, kao i za nagrade predavačima i panelistima pobrinule su se vinarije Dingač-Skaramuča, Zdjelarević Wine Selection, Vuglec breg, Vina Geržinić i Terra Madre.

Prisutnima će se kroz kratke prezentacije obratiti i partneri projekta – diWine Consulting, specijalizirana za savjetovanje u vinskom marketingu, turistički medij Place2Go i Visoka poslovna škola PAR iz Rijeke. Tvrtka partner MB frigo Grupa predstavit će važnost rashladne opreme u raznim granama industrije, pa tako i u vinarstvu. Sudionike konferencije očekuje i nagradna tombola s vrijednim nagradama.

U promicanju konferencije među vinarima pomogle su TZ Brodsko-posavske županije, TZ Vukovarsko-srijemske županije i TZ Primorsko-goranska županije. Susret sa stručnjacima i drugim vinarima iz cijele Hrvatske koristit će svima koji aktivno rade i djeluju u vinskom sektoru te će im pomoći u odlukama kako – u ovim vrlo neizvjesnim vremenima – pametno investirati vrijeme i sredstva u marketing i prodaju vina.

Dodatne informacije o konferenciji potražite na www.vinoljupci.com.hr. Događanje možete pratiti i na društvenim mrežama https://www.facebook.com/events/181345649773224.

Glavni organizator konferencije je Udruga Vinoljupci, u suradnji s partnerima – tvrtkama diWine i Zlatne riječi. Udruga Vinoljupci aktivno djeluje od 2014. godine na promicanju vinske kulture i turizma. Do sada je organizirala sedam vinskih festivala na otvorenom te pedesetak vinskih kušaonica, prezentacija, networking događanja i edukacijskih radionica. Udruga je nedavno pokrenula vinski portal Wine&Only kojim nastoji pridonijeti kvaliteti eno-gastro medija u Hrvatskoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Prijavite se na naš newsletter