ODRŽAVA SE 42. SFERAKON

Fanovi SF-a došli na svoje: U parku Ribnjak možete izraditi čarobni štapić

Objavljeno: 10.10.2020. Ante Ferara

Najstarija i najveća hrvatska konvencija koja okuplja ljubitelje znanstvene fantastike, fantastike, horora i srodnih žanrova, SferaKon, održava se ovog vikenda u Zagrebu u Parku Ribnjak. SFeraKon organizira Društvo za znanstvenu fantastiku SFera iz Zagreba. Društvo je osnovano je 1976. godine u Zagrebu i od tada neprekinuto djeluje kao neprofitna volonterska kulturna organizacija na području grada Zagreba i Hrvatske. Godine 2016. Društvo je proslavilo 40 godina svog kontinuiranog rada, a 2018. bio je 40 SferaKon.

Ovogodišnji 42. SferaKon ima kreativne radionice za djecu i odrasle, radionice izrade čarobnih štapića iz popularnog serijala o Harry Potteru, prezentacije recentnih žanrovskih romana, radionice radioamatera, dodjelu nagrade SFera i SFerica.

Od sadržaja se mogu očekivati znanstveno-popularna predavanja, predstavljanja literarnih djela i igara, sajam knjiga i žanrovske kvizove. Dani znanstvene fanastike – SFeraKon sufinancirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija, te Grada Zagreba, javlja Večernji list.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter