KAJZERICA I DALJE ODSJEČENA

‘Ostali smo samo s jednim ulazom automobilima u kvart iz pravca rotora’

Objavljeno: 06.03.2020. Metropolitan

Dvije godine smo trpjeli blokadu prometa, povratkom tramvaja u Aveniju Dubrovnik linija 234 se ne može vratiti na staru trasu kroz Kajzericu, objavili su nezadovoljni stanovnici zagrebačkog kvarta Kajzerica na svojoj Facebook stranici.

Kako nam je objasnio Ognjen Golubić iz građanske udruge “ZaKAJ? Za KAJzericu!”, linija koja je nekada s remetinečkog rotora silazila na Kajzericu kraj Zrinjevca više nije moguća zbog dodatnih traka koju su sada napravljene u samom rotoru.

– Znali su da će to biti problem. Obećali su nam ostaviti cestu koja je služila za promet dok su na rotoru bili radovi, ali su nju na kraju raskopali. Sugestija je išla prema ZET-u da se to nekako regulira. Ostali smo samo s jednim ulazom automobilima u kvart iz pravca rotora, a to je onaj kod Trnskog gdje se sad stvaraju gužve – rekao nam je Golubić.

U međuvremenu je predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb Zapad Jadranko Baturić iznio mišljenje da ZET uvede novu autobusnu liniju.

Za mišljenje smo pitali i ZET. Oni kažu da je rekonstrukcija rotora izvedena sukladno projektu, a vođenje autobusnih linija prilagođeno je novoj prometnoj regulaciji.

– Linija 234 prometuje trasom sukladno prometno tehničkim uvjetima, a stanovnike naselja Kajzerica linija 234 opslužuje Cimermanovom ulicom. U dijalogu s nadležnim gradskim vijećem razmotrene su eventualne mogućnosti modifikacije prometnog plana, no trenutno je usuglašeno da linija prometuje postojećom trasom – rekli su u ZET-u.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba