Potrebna je hitna sanacija

Nadvožnjak iznad Miramarske u lošem je stanju: Pješacima iznad glave vise odlomljeni komadi betona

Objavljeno: 24.01.2021. Ante Ferara

Da je nadvožnjak iznad Miramarske u lošem stanju, na društvenim mrežama je upozorio jedan Zagrepčanin. Na nadvožnjaku su vidljiva napuknuća, najviše su se oštetila dva stupa s gornje strane. Za njegovo održavanje zadužena je HŽ Infrastruktura koji kažu da prate stanje.

– Nakon obaju potresa, 22. ožujka na zagrebačkom području i 29. prosinca na Banovini, naše su nadležne službe pregledale podvožnjak te nisu ustanovljena oštećenja koja bi ugrozila siguran tijek željezničkog prometa – kažu u HŽ Infrastrukturi za Večernji list. Dodaju da zasad nije predviđena rekonstrukcija mosta.

Pročelnik Gradskog ureda za izgradnju Dinko Bilić kaže kako je izrađena dokumentacija za sanaciju upornih zidova. Ona se isključivo odnosi na profiliranje i uređenje postojećih obloga te nema veću ulogu u mehaničkoj otpornosti i stabilnosti samog objekta.

Mnogi Zagrepčani smatraju kako je razlog zapuštenog stanja mosta, vlasnički odnosi između države i Grada Zagreba.

– Podvožnjak već dugo vapi za cjelovitom rekonstrukcijom, a postoji i studija te projekt koji smo dali izraditi u suradnji s četvrti Donji grad. Zajedničku inicijativu kao projekt od vitalne važnosti za cijelu metropolu predstavili smo i Gradu i tražili da se to stavi u plan prioriteta, no projekt još nije došao na red iako su otad prošle dvije godine – kazao je predsjednik Gradske četvrti Trnje Mato Bartoluci.

U sklopu projekta planirali su podići i zapadnu pješačku stazu kako pješake ne bi zapljuskivali automobili s obzirom na to da podvožnjak lako i poplavi za jačih kiša, a označile bi se i biciklističke staze.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba