DRUGI UZROK SMRTNOSTI

Obilježava se Svjetski dan borbe protiv raka

Objavljeno: 01.02.2020. Metropolitan

Udruga Pogled iz novog kuta (P.I.N.K. – life) obilježava Svjetski dan borbe protiv raka (World Cancer Day) s ciljem jačanja svijesti o važnosti prevencije, podrške oboljelima od raka te poticanja svih u društvu; vlade, lokalne zajednice, poslovnih subjekata, škola, obitelji i pojedinaca, kako bi poduzeli određene aktivnosti u svrhu smanjenja pojavnosti i smrtnosti od raka te poboljšanja kvalitete života oboljelih od raka.

Zdrave životne navike

Ovaj iznimno važan dan Udruga obilježen je akcijom na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Putem edukativnih letaka građani su se mogli informirati o važnosti prevencije malignih bolesti usvajanjem zdravih životnih navika i sudjelovanjem u Nacionalnim programima ranog otkrivanja raka, a u tome im pomažu i osobe iz javnog života.

U svijetu godišnje umire od raka oko 9,6 milijuna ljudi, a rak predstavlja drugi uzrok smrtnosti. Jedna od šest umrlih osoba umire od raka. Predviđanja su da će do 2030. taj broj narasti na 13,2 milijuna ljudi, dok će broj oboljelih biti 21,7 milijuna ljudi godišnje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba