TREĆA ŽRTVA

Od koronavirusa preminula žena (65) iz Slavonskog Broda

Objavljeno: 26.03.2020. Ante Ferara

Danas u poslijepodnevnim satima u Slavonskom Brodu preminula je bolesnica (1955. godište) koja je bila pozitivna na Covid-19. Bolesnica je bila onkološki bolesnik, objavili su u četvrtak navečer iz Stožera civilne zaštite.

SB Plus javlja kako je na Objedinjeni hitni prijem slavonskobrodske Opće bolnice dr. Josip Benčević iza ponoći u noći na četvrtak dovezena 65 godišnja Brođanka u teškom stanju s otprije dijagnosticiranim karcinomom. Iako žena nije bila u samoizolaciji niti su postojali simptomi koji bi ukazivali na prisutnost koronavirusa, nakon pregleda njen uzorak poslali su na analizu u Zagreb. Nakon toga smjestili su je u posebnu jedinicu Objedinjenog hitnog prijema.

Oko 16 sati iz Zagreba je stigao nalaz koji je pokazao da je pozitivna na koronavirus, a sat vremena kasnije žena je preminula. Čitav Objedinjeni hitni prijem je dezinficiran te je nastavljen prijem pacijenata. Stožer civilne zaštite Brodsko posavske županije sutra će reći detalje o ovom slučaju kao i to hoće li netko trebati ići u izolaciju.

Nacionalni stožer je u četvrtak ujutro potvrdio da je od koronavirusa preminuo i muškarac (74) iz Zagreba. Bio je u teškom stanju na respiratoru. Prvi preminuli od koronavirusa u Hrvatskoj bio je istarski ugostitelj.

Dosad je u Hrvatskoj koronavirusom zaraženo 495 osoba, a 22 ih je ozdravilo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba