KAO DA JE SIJEČANJ

ZIMA U TRAVNJU: U zaleđu Dubrovnika palo je do 20-ak centimetara snijega

Objavljeno: 01.04.2020. Ante Ferara

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A1 između čvorova Maslenica i Posedarje (obilazak za ostale je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina), DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je HAK u 9.28 sati.

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, a za sav promet zatvoreni su čvorovi Oštrovica i Vrata i državna cesta između čvorova Lučice i Kikovica (DC3) u smjeru Rijeke zbog provođenja kontrole na čvoru Kikovica, zaključio je HAK.

DHMZ kaže da će danas u Hrvatskoj prevladavati sunčano, u unutrašnjosti će sredinom dana biti prolazna umjerena naoblaka. Oblačnije će biti na jugu zemlje uz mjestimičnu kišu te susnježicu, a u dubrovačkom zaleđu i u Konavlima snijeg uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača.

Da je snijeg već pao u dubrovačkom zaleđu može se vidjeti i na nadzornim kamerama u BiH. Tako Konavoska brda imaju oko 5 centimetara snijega, a viša područja do 8 centimetara. Granični prijelaz Zupci kraj Herceg Novog mjeri oko 20 centimetara snijega.

Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeveroistočni, u gorju s jakim udarima. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, a prema kraju dana u postupnom slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12 °C, u gorju niža, izvijestio je DHMZ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba