MAJKA I BEBA SMJEŠTENE SU U KB MERKUR U ZAGREBU

Zdrava djevojčica rođena je u vozilu Hitne, test majke na koronu je negativan

Objavljeno: 30.03.2020. Renata Cisar

Zdrava djevojčica rođena je sinoć u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred bolnice Merkur u Zagrebu, a nalaz testiranja majke na koronavirus pokazao se negativnim.

Na poziv dispečera, tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec noćas u 22:40 sati je upućen na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak.

Ekipa hitne, doktorica Kristina Vučemilo, medicinski tehničar Goran Tvorić, koje je vozio Marko Rožić, doznali su kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu.

Porod u tijeku

Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s ljudima sumnjivim na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola kod ginekologa.

Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema KB Merkur, uz najavu da je porod u tijeku. Tim KB Merkur je spremno dočekao vozilo ispred bolnice na čelu s dr.med. Miom Buršić, specijalizanticom ginekologije.

Zdrava curica je rođena u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice, a tim KB Merkur odmah je preuzeo novorođenče.

Čekali u izolaciji

S obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, majka je prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19. S obzirom na hitnost intervencije ni tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19.

I za kraj lijepe vijesti – majka je negativna na COVID-19, ona i beba se uspješno oporavljaju u KB Merkur, a tim hitne medicine Zagrebačke županije od sutra je ponovno u smjeni.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba