U tijeku nova velika akcije policije i USKOK-a u Zagrebu

Zbog korupcije uhićeno više osoba, među njima ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić?

Objavljeno: 30.06.2021. Metropolitan

Na području Zagreba u tijeku je velika akcija policije i USKOK-a u kojoj je uhićeno više osoba. Navodno se radi o sumnji u počinjenje koruptivnih kaznenih djela vezanih za poslove bivše zagrebačke gradske uprave.

Prema neslužbenim informacijama, piše Jutarnji, riječ je o sumnjama u kaznena djela počinjena koncem prošle i u prvoj polovici ove godine. Među uhićenima je navodno nekoliko poznatih osoba, a jedna od njih je i ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.
Policija je jutros došla u pretres njegova doma na zagrebačkom Tuškancu. Večernji list piše da je, prema neslužbenim informacijama, uhićen zbog sumnji na korupciju, odnosno zbog nekog ugovora koji je u ime HRT-a potpisao s Tvornicom žarulja.

Index doznaje da su uhićeni Zdravko Krajina, Miodrag Demo, Jelena Čeklić, Andre Šulentić, Denis Mohenski i Vladimir Džajo.

Dodaju kako će tijekom dana svi uhićeni vjerojatno biti odvedeni na ispitivanja u USKOK, a vjerojatno je riječ o akciji, u kojoj su istražitelji osumnjičenike duže vrijeme tajno pratili i prisluškivali.

Iz Grada Zagreba priopćili su da su jutros u 6 sati službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli izvide u službenim prostorijama Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio kako nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija, te kako će se i dalje zalagati za trasparetnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba