BIZARAN SLUČAJ U VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI: Dobio uvjetnu kaznu, a morat će pokriti i troškove od gotovo 32 tisuće kuna

Zbog alkohola joj pozlilo na proslavi, medicinski tehničar je udario šakom u lice u vozilu hitne

Objavljeno: 16.01.2021. Metropolitan

Županijski sud u Zagrebu javno je objavio presudu prema kojoj je medicinski tehničar A. K. osuđen na četiri mjeseca uvjetnog zatvora jer je udario pijanu pacijenticu Žaklinu Željezić iz Ivanca, koju su prevozili u kolima hitne pomoći jer joj je bilo pozlilo nakon zabave.

Kako stoji u presudi, Žaklina je oslobođena optužbe da ga je klevetala kad je tvrdila da ju je udario.

Epilog je to slučaja o kojem je eVaraždin pisao 2016. godine, kada je pacijentici na proslavi Velike Gospe pozlilo od alkohola. Pozvana je hitna pomoć, a Žaklina je kasnije ispričala da ju je medicinski tehničar udario šakom u lice u vozilu Hitne pomoći. Njezinu je priču potvrdilo par medicinskih djelatnika, dok je tehničar tvrdio kako to nije istina. Rekao je da je ozljeda nastala od njezina pada i udarca glavom u tlo. 

Sudski vještak je utvrdio kako ozlijeda pacijentice nije mogla nastati padom te je uz četiri mjeseca uvjetnog zatvora optuženi dužan nadoknaditi troškove kaznenog postupka u sveukupnom iznosu od 4114 kuna te nagradu i nužne izdatke opunomoćenika oštećene kao tužiteljice u iznosu od 27.700 kuna u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba