GLAVNI AKTER AFERE "ZAGORSKA KLET" VIKTOR ŠIMUNIĆ:

“Žal mi je kaj bude sad ovo išlo u korist aktualnom županu i SDP-u. Ono kaj je u Zagrebu Bandić, to je u Zagorju Kolar”

Objavljeno: 27.01.2021. Metropolitan

Portal nizagorjemalo.hr razgovarao je u utorak navečer s glavnim akterom afere “Zagorska klet”, nezavisnim oroslavskim vijećnikom Viktorom Šimunićem, koji je tajno snimio razgovor s predsjednikom zagorskog HDZ-a i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom i gradonačelnikom Oroslavja Emilom Gredičakom. Rekao je kako za ni čime ne žali, a da je odluku o tajnom snimanju donio dan prije sastanka.

– Kad su me nazvali iz Uskoka, pitao sam u kojem svojstvu dolazim, da ne bi na kraju bio osumnjičenik. Rekli su mi da me zovu kao građanina. Pitao sam ih trebam li ponijeti snimku, onda su mi tek rekli da ponesem – rekao je Šimunić. O snimci kaže da na njoj još ima zanimljivoga sadržaja, ali nije želio otkriti što bi još moglo kompromitirati HDZ-ove Tušeka i Gredičaka. Potvrdio je da je oko (pred)izborne suradnje razgovarao i s drugim strankama, ali nikoga od njih nije snimao.

Nije se sastao s SDP-om

– Ništa, ne, nisam snimao druge sastanke. Zato jer se uz ni jednoga, s kojim sam se sastao, ne vuče niti jedna afera – odgovorio je na pitanje zašto nije i druge snimao. S kojim je još političkim opcijama razgovarao, nije želio reći. Jedino tvrdi da se nije sastao s nikim iz SDP-a.

– Žal mi je kaj bude sad ovo išlo u korist aktualnom zagorskom županu Željku Kolaru i SDP-u. I njega kritiziram. Ono kaj je u Zagrebu Bandić, to je u Zagorju Kolar – ustvrdio je. Ponovio je ukratko ono što je već ispričao i za druge medije. Da ga na sastanak nije zvao Žarko Tušek već gradonačelnik Oroslavja.

– Ja ni nemam Tušekov broj. Prvi je sastanak iniciral Emil, on me pozvao na gemišt. U telefonskom razgovoru mi je rekao da bi se porazgovarali oko izbora – dodao je još i ponovio kako su njih dvojica njega tražila da se kandidira za župana, da to nije bila njegova ideja.

Bilo bi mu krivo za Emila

– Nije mi žal kaj sam ovak postupil, osjećam se dobro zbog toga. Ali se ne budem osjećao dobro ako se njima bude dogodilo nešto loše. Ali na to ne mogu utjecati, oni su imali izbor. Bilo bi mi jedino krivo da Emil završi u zatvoru ako slučaj bude procesuiran – zaključio je Viktor Šimunić.

Najavio je da i dalje misli istraživati te da ne misli stati s kritikama, piše nizagorjemalo.hr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba