Vrijedna donacija u jeku pandemije Koronavirusa

Zahvaljujući UNICEF-u, u Hrvatsku stiglo deset oksigenatora

Objavljeno: 29.07.2020. Metropolitan

Nova pošiljka medicinske opreme koju je osigurao UNICEF stigla je u Zagreb te je deset oksigenatora predano Ravnateljstvu civilne zaštite.
Na primopredaji su bili pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut sa suradnicima, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina Castillo i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević.
Oksigenatori služe kao koncentratori kisika i osiguravaju koncentrirani kisik oboljelima kojima je potrebna terapija kisikom. Donacija vrijedna 52.600 kuna dio je ukupnog UNICEF-ova odgovora na pandemiju koronavirusa, koji uključuje podršku zdravstvenom i obrazovnom sustavu te djeci i njihovim obiteljima.

Smanjenje rizika

– Ova donacija još je jedan primjer uspješne i kontinuirane suradnje Ravnateljstva civilne zaštite s UNICEF-om, pogotovo u segmentu smanjenja rizika od katastrofa te edukacije najmlađih o opasnostima od prirodnih i tehničko – tehnoloških katastrofa. Danas, u vrijeme opasnosti od globalnog širenja koronavirusa, ovo je iznimno vrijedna donacija te ovim putem zahvaljujem svim predstavnicima UNICEF-a na predanim uređajima. Također, kampanja “Zajedno protiv koronavirusa” dosad je osigurala velike količine medicinske i zaštitne opreme i pokazala kako svi koji su sudjelovali u navedenoj kampanji, brinu o sigurnosti i zdravlju svih građana. Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja novog koronavirusa i povećanju sigurnosti svih građana Republike Hrvatske – rekao je Trut.

Život djece

Castillo je pak dodala kako se radi o krizi koja pogađa svaku obitelj u Hrvatskoj te ima značajan utjecaj na živote djece.

– Ova izazovna vremena traže veliku solidarnost i trenutačnu akciju kako bismo zaštitili djecu i njihove obitelji. UNICEF predano radi na pružanju najbolje moguće skrbi, posebno za najugroženije. Sada više nego ikad računamo na zajedničku solidarnost, velikodušnost i spremnost da se podrži najmlađe – kazala je Castillo, zahvalivši partnerima, donatorima, tvrtkama i građanima koji su podržali UNICEF-ov odgovor na krizu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba