OD 29. PROSINCA DO DANAS

Zagrebački vatrogasci imali više od 500 intervencija, na području Sisačko-moslovačke županije spasili jednu osobu

Objavljeno: 02.01.2021. Ante Ferara

Zagrebački vatrogasci su od 29. prosinca do subote imali više od 500 hitnih intervencija na području Grada Zagreba koje su nastale kao posljedice potresa. Intervencije su uglavnom bile povezane s uklanjanjem nesigurnih dijelova oštećenih objekata, a dojava ima još preko 200.

Na području Sisačko-moslavačke županije u ispomoći se još uvijek nalazi 40 zagrebačkih vatrogasaca i 10 vozila. Oni su odradili preko 130 intervencija u Petrinji i Sisku gdje su spasili jednu osobu.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama je jučer u Petrinju dostavio 500 vreća za spavanje, 100 kreveta, vodu za piće, 1000 kabanica i PVC folije za natkrivanje krovova.

– Posebnu zahvalu upućujemo građevinskim tvrtkama iz Zagreba King IPN-u, Jumaru, Gavrić prometu, Agroprivredi, Pamaju i obrtu Gorana Horvat, koje su sa svojim građevinskim strojevima od prvog dana potresa na terenu u Baniji i u koordinaciji s HGSS-om i Uredom za upravljanje u hitnim situacijama svakodnevno odrađuju najteže građevinske poslove na otklanjanju opasnih dijelova zgrada – kažu iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba