HUMANITARNA AKCIJA

Zagrebački studenti darivanjem krvi započeli godinu

Objavljeno: 03.01.2020. Metropolitan

Studenti i djelatnici Kineziološkog fakulteta u Zagrebu dobrovoljno su darovali krv i time pozvali sve građane na ovaj humanitarni čin

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je u organizaciji Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu i Crvenog križa Trešnjevka. Darujući svoju krv onima kojima je najpotrebnija, studenti i djelatnici zagrebačkog Kineziološkog fakulteta novu su godinu započeli na najbolji mogući način.

Kineziološki fakultet prošle je godine obilježio 60 godina rada, a njihova akcija dobrovoljnog darivanja krvi jedna je od najuspješnijih na zagrebačkom Sveučilištu. Akcija se od 1989. godine organizira i provodi dva puta godišnje, a u 2019. godini prikupljena je 301. doza što je ujedno i rekordni broj prikupljenih doza Zagrebačkog sveučilišta.

Svojim primjerom, studenti i djelatnici Kineziološkog fakulteta pozvali su sve građane Hrvatske da, ukoliko su i sami u mogućnosti, dobrovoljno daruju krv i na taj način spase ljudske živote. Ovom humanitarnom akcijom,ali i drugim sličnim aktivnostima koje organiziraju, obilježili su još jednu uspješnu godinu i doprinijeli ugledu i sve većem interesu za studiranje upravo na tom fakultetu.

Foto: Promo

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba