UDALJEN JE IZ SLUŽBE

Zagrebački policajac zaustavljao vozače u prekršaju, umjesto da im piše kazne tražio ih je novac

Objavljeno: 05.06.2020. Ante Ferara

Zagrebačka policija je u suradnji s Uskokom dovršila kriminalističko istraživanje nad policajcem (38) iz Policijske uprave zagrebačke zbog sumnje u primanje mita te zlouporabu položaja i ovlasti.

Naime, policajac je 24. siječnja na području Zagreba zaustavio BMW zagrebačkih registracija kojim je upravljala žena. Policajac je utvrdio da je počinila prekršaj za koji je kazna 500 kuna. Pismeno ju je upozorio na prekršaj. Znao je da zbog toga nema osnove da joj naplati kaznu, ali je od nje zatražio da mu je plati. Žena je bila uvjerena da plaća kaznu pa mu je predala traženi iznos, a on ga je zadržao za sebe.

Istog dana na području Zagreba je u Volvu zaustavio muškarca (48) koji je počinio prometni prekršaj. Dodatnom provjerom policajac je utvrdio da je upravljao vozilom u vrijeme dok mu je na snazi bila mjera zabrane upravljanja vozilom. Policajac je od vozača zatražio novčani iznos kako ga ne kaznio pa je to vozač i napravio. Novac je policajac zadržao za sebe.

Protiv policajca i vozača je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeta kaznena prijava. Rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke, policajac je udaljen iz službe. Protiv njega pokrenut će disciplinski postupak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba