Nisu mu povjerovali da ju je ukrao kako bi se prehranio

Zagrebački beskućnik priznao da je ukrao Vegetu, dobio je osam mjeseci zatvora

Objavljeno: 22.02.2021. Ante Ferara

Beskućnik N. Lj. iz Zagreba provest će osam mjeseci iza rešetaka zbog krađe Vegete i suhomesnatih proizvoda iz trgovine. Tako je odlučio Županijski sud u Bjelovaru nakon žalbe optuženika na prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Zagrebu.

Zabranjeno mu je i približavanje trgovinama društva SPAR na području Zagreba i Zagrebačke županije u roku od godine i osam mjeseci.

Odvjetnica osuđenog u tužbi je tražila da mu se zatvorska kazna zamijeni uvjetnom kaznom i radom za opće dobro, ali sud to nije prihvatio. Iz suda kažu kako je olakotna okolnost što je priznao zločin i vratio Vegetu vlasniku, međutim, zbog njegove ranije kažnjavanosti i “upornosti u kontinuiranom činjenju kaznenih djela imovinske prirode”, sud smatra da je osam mjeseci zatvora prigodna kazna.

Nisu mu povjerovali ni da je Vegetu ukrao kako bi se prehranio. Kažu da je priznao da je Vegetu planirao prodati susjedi pa je vjerojatno isto to planirao i sa suhim mesom.

U presudi je navedeno da sud prije odluke uzeo u obzir i da je optuženik u osobno podnesenoj žalbi na prvu presudu naveo “da mu je baš smiješno što je dobio osam mjeseci zatvora”, prenosi Index.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba