ZAVRŠENI RADOVI

ZAGREB: Remetinečki rotor otvara se u nedjelju

Objavljeno: 23.01.2020. Metropolitan

Nakon nešto više od godinu dana, koliko su trajali radovi, remetinečki rotor pušta se u promet u nedjelju, 26. siječnja, javlja Večernji.

Građani Zagreba sada napokon mogu odahnuti jer će im puštanje rotora u promet uvelike olakšati prometovanje, odnosno smanjiti gužve koje su bile učestale u tom dijelu grada.

Odluka o otvaranju rotora donesena je na radnom sastanku djelatnika MUP-a, Gradskog ureda za promet i Zagrebačkih cesta, a do nedjelje će se još napraviti i posljednji interni tehnički pregled.

Promet će se, dakle, u tom dijelu grada zatvoriti u subotu navečer oko ponoći, a do 5 sati ujutro pomaknut će se sva signalizacija i semafori koji su dosad regulirali promet kako bi se u 6 sati ujutro rotorom i tunelima moglo voziti. Nakon otvaranja rotora, nastavit će se radovi na tramvajskoj pruzi, pješačkim i biciklističkim stazama te okolnoj hortikulturi, što bi trebalo biti gotovo do početka travnja.

Pročelnik Ureda za izgradnju grada Dinko Bilić rekao je kako će se rekonstruirati tramvajska pruga u duljini od 925 metara.

– Osim rekonstrukcije i izgradnje tramvajske pruge, planirana je i rekonstrukcija kontaktne mreže u zoni zahvata, kao i izgradnja tramvajskog okretišta i kontaktne mreže unutar samog rotora – kazao je Bilić za Večernji.

Vrijednost jednog od najvećih projekata Grada Zagreba je 331,7 milijuna kuna, dok je iznos bespovratnih sredstava 321 milijun kuna, od čega se 272,8 milijuna sufinanciralo iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 48,1 milijun kuna iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Iz gradske blagajne za rotor se izdvaja oko 11 milijuna kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba