Predivna gesta

Zagorska liga protiv raka pacijente SBKT-a daruje humorističnom knjigom “Pozabljeni smiehi”

Objavljeno: 17.06.2020. Metropolitan

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice djeluje veći broj članova Zagorske lige protiv raka, a među njima je i dr. Nada Jačmenica, koja je u okviru Lige prije nekoliko godina pokrenula Biblioteku “Smijeh je lijek”, u kojoj su do sada ostvarena dva humoristička kajkavska izdanja, a u pripremi je i treće.

Mala donacija

Tijekom nekoliko godina, Jačmenica je sa svojim suradnicima za pacijente bolnice povremeno organizirala humoristička književno – glazbena događanja, koja su pacijenti odlično prihvatili. Na tim događanjima mogli su si priuštiti spomenuta izdanja uz malu donaciju, čime su pomogli ostvarenju novih projekata Lige.
No, kako je pandemija omela ove zajedničke aktivnosti, doktorica je pronašla način da smijeh ipak dopre do prvih pacijenata koji su stigli s ublažavanjem mjera izolacije i razvedri im duge i pomalo depresivne boravke u bolnici. Kako bi se izbjegla okupljanja pacijenata, Zagorska liga protiv raka svakom je novopridošlom pacijentu darovala primjerak svojeg kajkavskog humorističkog izdanja “Pozabljeni smiehi”, kako bi se oni mogli zabaviti i opustiti, pridržavajući se mjera i socijalne distance.

Zahvalni pacijenti

Ovu su gestu pacijenti primili sa zahvalnošću i lijepim komentarima, a zbog ovakvih pozitivnih dojmova i rezultata, toplički su “ligaši” još više ponosni na svoju malu, ali vrijednu akciju. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba