ZLATAR: Brojni radovi započeti tijekom ljeta privode se kraju – uskoro vraćanje prometnica u prvobitno stanje zbog oštećenja Aglomeracijom

“Završilo je opločenje groblja u Belcu, a sljedeće godine kreće uređenje preostalih groblja na području grada”

Objavljeno: 02.11.2023. Metropolitan

U Zlataru od ovog ljeta kontinuirano traju radovi na izgradnji tržnice. Kako je za Radio Stubicu istaknula gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, radovi teku prema planu, te se završetak projekta očekuje idućeg ljeta.

U tijeku je asfaltiranje prometnica oštećenih prilikom izvođenja projekta Aglomeracije, od kojih su neke na vraćanje u prvobitno stanje čekale i dvije godine. Uređuje se i parkiralište iza zgrade gradske uprave koje nije bilo asfaltirano, a sredstva su osigurana preko Ministarstva regionalnog razvoja i iz gradskog proračuna.

Završena je i nabava za izmjenu stolarije na drugom katu zgrade gradske uprave koja je dotrajala, no s obzirom na ograničena financijska sredstva, uređuje se, odnosno zamjenjuje, dio po dio. Još uvijek se uređuju neke neasfaltirane ceste i putevi, a s radovima se malo kasni s obzirom da im se pristupilo tek nakon što je završila protupotresna obnova prometnica na području grada. Završena je javna nabava za opremanje Kulturnog centra Belec na kojem su građevinski radovi završili još prošle godine.

– Ovih je dana završilo i opločenje groblja u Belcu, opločene su staze, postavljen je i novi križ, a sljedeće godine kreće uređenje preostalih groblja na području grada – istaknula je gradonačelnica.

Tijekom studenoga trebali bi krenuti i radovi na “šumskoj cesti” prema vrhu Ivančice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba