TERME TUHELJ DAROVALE OSAM TISUĆA KUNA DJEČJOJ BOLNICI BISTRA

“Veseli nas ako smo im barem malo uljepšali ove blagdane”

Objavljeno: 15.12.2021. Metropolitan

– Senzibilizirati javnost i pritom napraviti dobro djelo – tek tada blagdani dobiju pravi smisao – poručuju iz poznatih zagorskih termi.
Ove su godine darovali bolnicu u susjedstvu koja brine za više od stotinu mališana s najtežim dijagnozama.
Tuheljske Toplice i Gornja Bistra udaljeni su dvadesetak kilometara. I dok u Termama Tuhelj djeca provode najljepše trenutke života, u Specijalnoj bolnici Bistra borave mališani s teškim oboljenjima. No, susjedi ih nisu zaboravili.
Ovih je blagdana iz Termi Tuhelj u bolnicu Bistra stigla donacija od osam tisuća kuna. Dar u obliku vrijednosnog bona, sa željom da imaju što manje malih pacijenata, ravnatelju bolnice Renatu Mittermayeru darovao je Vasja Čretnik, direktor popularnih zagorskih termi.

– Željeli smo darovati one mališane kojima je pomoć uistinu najpotrebnija i senzibilizirati javnost na probleme s kojima se svakodnevno susreću teško bolesna djeca, ali i njihov liječnički tim. Veseli nas ako smo im barem malo uljepšali ove blagdane – istaknuo je Čretnik.
Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra mjesto je bez kojeg bi život za više od stotinu obitelji bio nezamisliv. U nekadašnjem dvorcu danas stručni tim od pet liječnika, 39 sestara, 19 njegovateljica, devet fizioterapeuta i šest edukacijskih rehabilitatora pomaže djeci s najtežim oblicima cerebralne paralize, teškim cerebralnim oštećenjima, metaboličkim bolestima.
U Bistri su trenutno smještena 103 mala bolesnika kojima se pruža odgovarajuća medicinska skrb i njega, a najmlađem pacijentu je tek sedam mjeseci.

– Iako se čitav tim bolnice iznimno trudi da djeci ničeg ne nedostaje, donacija Termi Tuhelj pomoći će u podizanju kvalitete njihove zdravstvene skrbi – poručuju iz bolnice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba