Iz Grada mole za pomoć da se počinitelj pronađe što prije

OVO JE STRAŠNO! Netko je zapalio kip Majke Božje Kunagorske u Pregradi

Objavljeno: 06.11.2023. Metropolitan

Nevjerojatan čin bezobzirnog vandalizma dogodio se u Pregradi na Kunagori. Naime, netko je pokušao zapaliti kip Majke Božje Kunagorske, nanijevši pritom veliku štetu spomenutom kipu.

– S tugom i nevjericom primio sam vijesti o vandalizmu koji je izvršen na vjerskim objektima i simbolima na Kunagori, te u ime Grad Pregrada najoštrije osuđujem ovaj čin. Želim izraziti veliku zahvalnost članovima DVD Pregrada koji su brzom reakcijom ugasili požar i odmah me obavijestili o ovom incidentu. Također, važno je istaknuti i brzu i odlučnu reakciju policije koja je započela istragu kako bi pronašla počinitelje i omogućila pravosudnim tijelima daljnje procesuiranje. U skladu s pozivom vlč. Mikeca, apeliram na sve građane da se suzdrže od podizanja tenzija i širenja informacija ili dezinformacija putem društvenih mreža. Umjesto toga, molimo vas da sva saznanja o ovom događaju odmah prijavite policiji kako bi se što prije pronašli i kaznili počinitelji – kazao je gradonačelnik Marko Vešligaj u objavi na Facebooku u kojoj je podijelio i slike nemilog čina te podsjetio:

– Uništavanje kulturne baštine i vjerskih simbola nije samo krivično djelo, već i moralno neprihvatljivo ponašanje koje vrijeđa osjećaje vjernika i našu tradiciju. Očekujemo da će policija temeljito istražiti sve okolnosti slučaja i pronaći krivce kako bi bili izvedeni pred lice pravde. Dužnost nam je da se uvijek, bilo kao pojedinac ili zajednica, suprotstavimo uništavanju bilo koje vrste spomeničke ili sakralne baštine i osudimo ovakvu vrstu ponašanja – zaključio je gradonačelnik Vešligaj dodajući kako će Grad također dati svu potrebnu pomoć i potporu Župa Uznesenja BDM Pregrada da se sve oštećeno i uništeno sanira i vrati u prvobitno stanje u što kraćem roku uz upozorenje: “Ne ponovilo se”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba