U Velikom Trgovišću predstavili se zagorski kandidati koalicijske liste HDZ-a i partnera za III. izbornu jedinicu

GREGUROVIĆ: Ni jedna vlada nije napravila za Zagorje više od Plenkovićeve

Objavljeno: 10.04.2024. Metropolitan

U Velikom Trgovišću, kod Spomen-škole dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika i osnivača Hrvatske demokratske zajednice, predstavili su se kandidati koalicijske liste HDZ-HNS-HSLS-HSU-HDS za III. izbornu jedinicu s područja Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije.

Okupljene je najprije pozdravio krapinski gradonačelnik, saborski zastupnik i drugi na listi Zoran Gregurović, koji je predstavio listu i program.

“Nastavljamo s investicijama”

– Što se tiče Krapinsko – zagorske županije, nastavljamo s investicijama. Sjećam se da je 2005. godine slogan bio ‘Do svake hiže voda, do svake hiže cesta’. Došli smo korak dalje, mislim da je danas jako malo sredina gdje više nema ni vode ni ceste, ali sad treba nadogradnja. Bivša općina Krapina je prva krenula s projektom brzog interneta. Mislim da svi znate koliko je u današnje vrijeme internet bitan, pokazalo se to i za vrijeme koronavirusa, rad od kuće, škola od kuće i normalno da su to programi koje treba nastavljati. S obzirom na tempo života, želimo svakom djetetu osigurati mjesto u vrtiću i da sva djeca mogu ići u jednosmjensku školsku nastavu, što će olakšati i njima i njihovim roditeljima. Također, nastavljamo sa svim kapitalnim investicijama i radimo na poticanju gospodarstva, Hrvatski sabor je donio odluku o kreditu iz Europske investicijske banke u koji je ušlo rekonstruiranje kumrovečke pruge, a rekonstruira se pruga i do Krapine – rekao je Gregurović, pa nastavio:

– Ono što mogu reći s pozicije čelnika lokalne samouprave i saborskog zastupnika je da nikada niti jedna Vlada nije toliko učinila za Hrvatsko zagorje koliko je to učinila Vlada Andreja Plenkovića. Posebno sam ponosan na to što ova Vlada ne dijeli nikoga na ‘mi’ ili ‘oni’. Što se investicija tiče, one su se događale u svim gradovima i općinama, neovisno o političkoj stranci koja je tamo na vlasti. Ova je Vlada napravila to da se sredstva koja su se uspjela ishoditi, investiraju u sve dijelove naše županije i cijele zemlje. Primjerice, za vrijeme vlade Zorana Milanovića dobivali smo ‘nešto sitno’, a mnogi nisu ni imali priliku išta dobiti. Danas toga više nema, svi dobivaju sredstva za svoje projekte ako su oni dobri – istaknuo je Gregurović.

Žao mu je što brojni ne spominju da su to sredstva koja su pristigla upravo zahvaljujući programima koje je osmislila Vlada Andreja Plenkovića.

– Ova lista, lista broj 6 u našoj izbornoj jedinici, želi pokazati da smo drugačiji, da smo uključivi, želimo biti korektni prema svima i nikome nećemo reći da je ‘banda’, da su ‘izdajnici’ ili lopovi’. Pozivam sve građane da prepoznaju sve ono što je dobro napravljeno, da daju povjerenje za nastavak investicija, za nastavak razvoja RH, jer naša zemlja nije imala nikad bolji kreditni rejting, gradovi i općine nikada nisu dobivali više sredstava za razvoj, a to se događa upravo zbog mjera ove Vlade zbog kojih rastu plaće i zaposlenost – poručio je Gregurović.

“Za budućnost Hrvatske”

Načelnica Lobora i saborska zastupnica Ljubica Jembrih istaknula je da se u posljednja dva mandata na području Lobora napravilo jako puno kapitalnih projekata – od infrastrukture do onih projekata koji se tiču ljudi svih generacija.

– Niti jedna općina, ni jedan grad, ni jedna županija ne bi se razvijala ovakvim tempom da nije bilo dobro osmišljenih programa za razvoj ruralnih mjesta od strane naše Vlade na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem. To je smjer koji moramo nastaviti dalje, kojeg moramo podržati za budućnost naše djece, za budućnost našeg Zagorja i za budućnost naše Hrvatske – poručila je Jembrih te nastavila o projektima.

– Koliko je bitna infrastruktura, toliko je bitna i briga za naše sumještane. Izgrađeni su dječji vrtići gdje smo osigurali mjesto za svako dijete, a program njihove izgradnje i dogradnje nastavlja se i dalje. Nadalje, radilo se na gradnji i rekonstrukciji škola za cjelodnevnu nastavu, a tu je još jedna mjera koja upravo započinje kod nas u Loboru, a to je izgradnja centra za starije osobe. To nam je izuzetno bitno jer znamo da na području Krapinsko – zagorske županije nema ni jednog takvog smještajnog doma u kojem bi naši sumještani treće životne dobi mogli biti smještani u uvjetima koje zavrjeđuju. U tom smjeru nastavljamo i dalje. Plan i program naše Vlade jasno govori da ćemo brinuti za svakog čovjeka, za svaki grad, općinu i županiju – dodala je Jembrih i pozvala sve da razmisle o budućnosti i da izaberu listu broj 6 za siguran razvoj Zagorja i cijele Hrvatske.

Saborski zastupnik i 6. na listi broj 6 Žarko Tušek rekao je da smatra da su žitelji Hrvatskog zagorja i sjevera Hrvatske svjesni kakvo je vrijeme u godini iza nas, koja je bila puna izazova.

– Uspjeli smo sačuvati naša radna mjesta, uspjeli smo dizati standard plaća u javnom sektoru i Hrvatska je danas zlatna i blistava država koja čuva i poštuje europske vrijednosti. Sigurnost, stabilnost i razvoj u svakom segmentu, razvoj u Zagorju, na sjeveru, a u konačnici i u cijeloj Hrvatskoj! Pozivam sve Zagorke i Zagorce, sve Varaždinke i Varaždince, sve Međimurke i Međimurce da daju podršku našoj listi, listi broj 6, kako bismo i u godinama koje su ispred nas mogli služiti našem kraju i razvijati ga zajedno s politikom naše Vlade na čelu s našim predsjednikom Andrejem Plenkovićem – poručio je Tušek.

Državni tajnik i 13. na listi Zdravko Tušek poručio je da će HDZ i partneri Hrvatsku, kao i do sada, graditi gospodarstvom i znanjem.

– Ja cijeli život radim u poljoprivredi i svi znamo da bez hrane nema života, kao i da bez poljoprivrede nema sela. Dvadeset godina potrošio sam na rad s poljoprivrednicima, a posebice sam ponosan na posljednjih šest godina gdje sam kao državni tajnik bio zadužen za velik broj mjera i programa kako bismo odgovorili na izazove s kojima se hrvatsko gospodarstvo suočilo. Isto tako bih htio reći da smo izuzetno puno radili kako bismo našim poljoprivrednicima omogućili da ulažu i investiraju. Također, reći ću da je na području treće izborne jedinice gotovo 400 milijuna eura uloženo u poljoprivredu i ruralni razvoj te u gotovo tisuću investicijskih projekata – naglasio je Tušek.

“Dobrobit svakog čovjeka”

Na 7. mjestu na listi je i načelnica Jakovlja Sanja Borovec koja tu dužnost obavlja od 2017. godine.

– Imam tu čast da mogu služiti svojoj zajednici, no isto tako se mogu dobro upoznati s problemima i potrebama sumještana. Mi smo u općini Jakovlje dobar primjer kako se vizijom i napornim radom mogu dogoditi velike promjene. Mi smo 2017. pokrenuli gospodarski razvoj, puno smo uložili u komunalnu i društvenu infrastrukturu, a pritom nismo zaboravili ni na socijalne programe gdje smo pomagali sve skupine – od najmlađih do najstarijih. Moram istaknuti da smo možda jedina općina u Hrvatskoj koja je donijela odluku o financiranju dopunskog zdravstvenog osiguranja svim starijima od 75 godina i to se pokazalo odličnom mjerom s kojom nastavljamo dalje – rekla je Borovec, pa nastavila:

– Možemo reći da je danas na području Hrvatske teško biti loš načelnik ili gradonačelnik uz svu tu pomoć koju nam pruža HDZ, odnosno Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem, koja nam je osigurala brojna sredstva za razne velike projekte koji su našim mještanima osigurali znatno bolji životni standard. Sigurna sam da ćemo i u sljedećem mandatu donositi ovakve odluke koje će dodatno potaknuti gospodarski razvoj i podići životni standard svih mještana. Politika koja je temeljena na dobrobiti svakog čovjeka, bez obzira na njegovu dob, jedini je ispravan put, a sigurna sam da će HDZ i dalje ići tim putem – zaključila je Borovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba