VOZAČI, OPREZ! Policija će maksimalno pojačati kontrole na cestama

Objavljeno: 17.01.2020. Metropolitan

Uslijed promjene vremenskih prilika koje nam u nadolazećem vikendu donose snijeg, susnježicu ali i moguću kišu koja će se smrzavati u dodiru s tlom, vozačima i svim ostalim sudionicima u prometu savjetuje se dodatan oprez. Na području Zagreba i okolice, kao i u ostalim dijelovima Hrvatske, promet će nadzirati maksimalan broj policijskih službenika sa svim raspoloživim uređajima i opremom, priopćeno je iz MUP-a.

Zbog niskih jutarnjih temperatura na cestama je moguća poledica, dok se u pojedinim predjelima očekuje jak vjetar, a takvi uvjeti dodatno otežavaju promet. Kako bi se spriječilo slijetanje vozila s kolnika i moguće prometne nesreće, iz Policije pozivaju na dodatan oprez i savjetuju vozačima da prije vožnje provjere tehničku ispravnost vozila i svakako koriste zimske gume i ostalu opremu prilagođenu zimskim uvjetima.

Uz to, policija će nastaviti s pojačanim aktivnostima usmjerenima na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. “četiri glavne ubojice u prometu”, a to su alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel. Također, kontrolirat će se i sankcionirati prekršaji vozača mopeda i motocikala, kao i ponavljači teških prometnih prekršaja, odnosno recidivisti.

U nadzoru prometa tijekom nadolazećeg vikenda, koji će se odvijati na velikom broju lokacija, sudjelovat će velik broj policijskih službenika s uređajima i opremom koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa, a to su u prvom redu uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, zatim uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i drugi.

Autor: R.C.

Foto: ZI / Ilustracija

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba