Danas je u Dugom Selu Dan žalosti

Vozač kamiona koji je usmrtio curicu u Dugom Selu ostaje na slobodi, oduzeta mu je vozačka

Objavljeno: 23.05.2024. Metropolitan

Općinsko kazneno državno odvjetništvo objavilo je kako je jučer ispitalo 27-godišnjeg vozača te otvorilo istragu protiv njega. Sumnjiče ga da je iz nehaja prouzročio prometnu nesreću u kojoj je u utorak u Dugom Selu poginula djevojčica (8). Za navedeno kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora od jedne do osam godina, prenose 24sata.

– Postoji osnovana sumnja da je 27-godišnjak 21. svibnja 2024., oko 12 sati u Dugom Selu, upravljajući teretnim automobilom južnom kolničkom trakom ulice Prvi savski odvojak u smjeru istoka, skrenuo u desno u smjeru jugoistoka na kolnik Rugvičke ulice, a potom u desno u smjeru jugozapada prema kolniku ulice Drugi savski odvojak, prije čega se propustio uvjeriti može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Osnovano se sumnja da je tijekom skretanja desnim kotačima zahvatio pješakinju koja je prelazila kolnik ulice Drugi savski odvojak u smjeru jugoistoka dolazeći mu s desne strane, uslijed čega je zadobila teške tjelesne ozljede od kojih je preminula – priopćilo je odvjetništvo.

Odredili su mu mjeru opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole.

U Osnovnoj školi Ivana Benkovića Dugo Selo, koju je pohađala nesretna djevojčica, danas je Dan žalosti. Svi tuguju za učenicom prvog razreda čija je sahrana danas u 16 sati na Novom groblju u Dugom Selu.

Golema tuga

Ravnatelj škole Branko Goleš kazao je kako ih je tragedija sve jako pogodila.

– U 15 godina postojanja škole to je prva naša učenica koja je, nažalost, tragično preminula. Danas je Dan žalosti, skratili smo nastavu da svi koji to žele, djeca, učenici i roditelji mogu prisustvovati sahrani. Imamo i kutak sjećanja za dijete. U suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja pokrenuli smo krizne psihološke intervencije, danas je održan prvi sastanak, sutra će biti prvi konkretniji sastanci s roditeljima i sa djecom, sve ide prema protokolu koji je ustanovljen za takve situacije – rekao je ravnatelj Goleš, čiju školu pohađaju i brat i sestra poginule curice.

– U svojim mislima i molitvama iskreno suosjećamo s njezinom obitelji i upućujemo im naše izraze sućuti – objavili su na stranicama škole.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba