ZA SIJEČANJ, VELJAČU I OŽUJAK

Vlada otpisala plaćanje struje, plina i pristojbe za HRT na potresom pogođenom području

Objavljeno: 18.01.2021. Ante Ferara

Vlada je na sjednici u ponedjeljak usvojila zaključak da se otpišu režije vezane za energiju na potresom pogođenim područjima. Na početku sjednice Andrej Plenković je najavio da se prijedlog odnosi na struju i plin. Govorio je i silaznom trendu koronavirusa u Hrvatskoj.

Ministar i čelnik Stožera, Tomo Medved, izvijestio je na Vladi kako je 2045 ljudi nakon potresa privremeno boravište prijavilo izvan Sisačko-moslavačke županije, a potom je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić govorio o otpisu režija.

– HEP se zadužuje da na područjima potresom pogođenih potresom kućanstvima otpišu sva potraživanja i naknade za energiju za razdoblje siječanj, veljača i ožujak – rekao je Ćorić. Odluka je jednoglasno prihvaćena. Prihvaćen je i prijedlog da se na istom području otpiše i plaćanje pristojbe za HRT za prva tri mjeseca ove godine, s mogućnošću produljenja mjere ako bude potrebno.

Usvojen je i prijedlog odluke o osiguranju interventnih sredstava za sanaciju šteta na županijskim i lokalnim cestama na području Sisačko-moslavačke županije kao i prijedlog odluke o davanju suglasnosti Ministarstvu poljoprivrede za poduzimanje izvanredne mjere pomoći za ublažavanje posljedica šteta od potresa nastalih na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije – nabava stočne hrane za hranidbu stoke.

Osigurano je i dodatnih 20 milijuna kuna za izravne potpore samostalnim umjetnicima. To je na tragu mjera koje su se provodile i prošle godine i taj prijedlog je također prihvaćen. Kroz ovaj javni poziv prikupit će se precizni podaci o prihodima umjetnika u 2020. godini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba