UDARNI VIKEND

Više od 100 tisuća Hrvata krenulo na skijanje

Objavljeno: 04.01.2020. Metropolitan

Prvi vikend u siječnju tisuće hrvatskih skijaša dočeka s veseljem, no početak sezone skijanja redovito obilježava i stvaranje zastoja ispred naplatnih kućica i velikih gužvi na graničnim prijelazima.

U udarnom smo vikendu, k tome još i ‘produženom’, koji ljubitelji skijanja koriste za zimski predah od posla, a većina ih najradije odlazi na atraktivna zimska odmarališta u Austriju, Njemačku, Italiju ili Francusku.

S obzirom da u Hrvatskoj imamo na desetke tisuća ljubitelja ovog popularnog zimskog sporta, u prvom udarnom skijaškom vikendu u godini gotovo u pravilu se stvaraju zastoji ispred naplatnih kućica i velike gužve na graničnim prijelazima.

Promet je pojačan na autocestama A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A7 Rupa-Rijeka u smjeru Slovenije, a zastoji su povremeno zabilježeni pred naplatnim postajama i na graničnim prijelazima, javlja HAK.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kolona je duga oko 500 metara pred naplatom Trakošćan, a kolona je i zastoj prema graničnom prijelazu Macelj.

Zbog pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža. Stoga iz HAK-a mole vozače za strpljenje i razmijevanje.

Zbog niskih temperatura kakve vladaju posljednjih dana, moguća je poledica, a posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti zemlje. U takvim uvjetima vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Foto: Lorenzo / pexels.com

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba