ODMAH JE ISKLJUČEN IZ PROMETA

VIKEND REKORDER: Kroz Sveti Ivan Zelina vozio je auto s 3,97 promila alkohola u organizmu

Objavljeno: 10.08.2020. Ante Ferara

Zagrebačka policija je tijekom vikenda provodila pojačan nadzor prometa. Utvrdili su 640 prometnih prekršaja, od čega 35 prekršaja vozača s alkoholom,  417 prekršaja nepropisne brzine, 41 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, šest prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, četiri pod zabranom.

Najveća zabilježena koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju kod vozača (54) koji je upravljao automobilom u Svetom Ivanu Zelini. Alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola od 3,87 g/kg. Vozač je isključen iz prometa te mu je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Prilikom provođenja akcije, jedna osoba je smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola i sedam osobe su uhićene i privedene na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

Prolazio kroz crvena i vozio u suprotnom smjeru

U petak oko 22 sata policajci su na Slavonskoj aveniji pokušali zaustaviti automobil, ali vozač ih je ignorirao. Tijekom vožnje je prošao kroz crvena svjetla na raskrižjima i kretao se u suprotnom smjeru. Dolaskom do Trnjanskog nasipa izašao je iz automobila te su ga tada policajci uhitili. Utvrdili su da je vozilom upravljao muškarac (40). Prekršajni sud u Zagrebu kaznio ga je novčanom kaznom u iznosu od 15.600 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba