INCIDENT U TOPLIČICI: 57-GODIŠNJAK UZEO STVAR U SVOJE RUKE, PA ZARADIO KAZNENU PRIJAVU I OSTAO BEZ SVOJIH LOVAČKIH PUŠKI

Ustrijelio psa koji mu je ušao u dvorište i počeo ‘naganjati’ kokoši

Objavljeno: 15.03.2021. Alen Brodar

Od policije doznajemo kako je u subotu u Topličici 57-godišnjak vatrenim oružjem ustrijelio psa koji mu je ušao u dvorište obiteljske kuće te je počeo ‘naganjati’ kokoši. Protiv njega je podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela “ubojstvo i mučenje životinje” te mu je također oduzeto oružje, lovačke puške koje je legalno posjedovao. Bez sankcija nije prošao ni 49-godišnji vlasnik psa, koji je zaradio prekršajnu prijavu zbog držanja životinje bez nadzora. Pas je inače još živ i bori se za život.

– Ušao sam u dvorište susjedu, Reksija nije bilo. On se je odvukao u drugo dvorište, kod moga kuma. Ovaj viče za 10 kokoši, da su zaklane, ja vidio tri. Našli smo tri kokoši, ali je pitanje jel’ ih mu je moj Reksi poklao. Tu oko nas ima lisica, ulaze u dvorišta, kolju kokoši. Ako ih je i Reksi ‘zgrabil’, ja bum kokoši platil! Ali on nije imal nikakvo pravo pucati mi u pesa. Ponavljam, ak’ je to napravil, ja bum to platil. Platil bum i kaznu kaj je Reksi bil van dvorišta. Ali zbog toga nemre niko ubijati naše pese!- kazao je vlasnik psa za portal Nizagorjemalo.hr.

Reksija je iz kumova dvorišta u tačkama dovezao doma. Stigao je veterinar, k lovcu je došla policija.

– Veterinar ga je htio uspavati, ali ja nisam dao. Ne damo ga uspavati ako mu možemo pomoći. Veterinar mu je sanirao rane, ide na bolje. Jede, pije, po malo se diže – kazao je vlasnik Reksija.

– Kriv sam za to kaj sam kriv. Samo da se Reksi izvuče, da nam preživi. On je lud za traktorom, najsretniji je kad mi s traktorom idemo u šumu, on skoči k meni, sjedne na traktor i tak mi idemo. U subotu sam otišel sam, pa je vjerojatno pobegel iz dvorišta mene tražiti. A kad zna tak’ trčati za menom, on samo gleda di sam ja, ne zanima ga niš sa strane. Tak’ da ne bi baš rekel da je on poklal te kokoši. I ako ovaj veli da mu je poklano 10, a ja sam videl samo tri, to su lisice napravile, ove tri nisu uspjele odnesti sa sobom – pojadao se 49-godišnjak za Nizagorjemalo.hr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba