Pojavili se lažni e-mailovi u ime MUP-a RH

UPOZORENJE: Ne javljate se na pozive s nepoznatih inozemnih brojeva i ne odgovarajte na sumnjive mailove!

Objavljeno: 08.04.2020. Alen Brodar

Služba kibernetičke sigurnosti Ravnateljstva policije zaprimila je nekoliko dojava zabrinutih građana koji su na svoje mobilne uređaje i adrese elektroničke pošte zaprimali poruke i pozive od nepoznatih osoba. Utvrđeno je da se radi o pokušajima internetskih prijevara tzv. “vishing” i “phishing”, uslijed kojih se počinitelji lažno predstavljaju u ime tvrtki ili drugih osoba. Koristeći trenutnu situaciju nastalu epidemijom koronavirusa COVID-19, građane pokušavaju zaplašiti ili privući lažnim izjavama kako bi od njih prikupili osobne podatke ili ih naveli da izvrše uplate na inozemne bankovne račune ili novčanike kriptovaluta.
Posebno je naglašeno da su se pojavile lažne poruke elektroničke pošte u ime MUP-a RH, s naslovom Mup Sharepoint Files, koje sadrže maliciozne poveznice dok izgled navedene lažne poruke možete vidjeti u nastavku:

Molimo građane da na navedene poruke ne odgovaraju te da se na pozive s nepoznatih inozemnih brojeva ne javljaju. Više informacija o “vishingu”, “phishingu” i različitim oblicima internetskih prijevara, kao i savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na OVOJ POVEZNICI , dok je informativni letak sa savjetima o internetskoj sigurnosti u svom domu dostupan OVDJE.

Najnovije po kategorijama

BUUNAAA TRAAJEEE! TAHÝ: Došli su ovi hahari od zgora tirati nekakvu pravicu, nije ispale dobre GUBEC: Nemre nas nikakva zaraza spriječiti da se pobunimo, nije mogla ni 1573.!

BEZ 20.000 GLEDATELJA, ALI I DALJE SPEKTAKL: U 13. po redu rekonstrukciji Bitke kod Stubice kod dvorca Stubički Golubovec, kmetovi predvođeni Gupcem osvojili grad, Tahý je posramljen pobjegao

BUUNAAA TRAAJEEE! TAHÝ: Došli su ovi hahari od zgora tirati nekakvu pravicu, nije ispale dobre GUBEC: Nemre nas nikakva zaraza spriječiti da se pobunimo, nije mogla ni 1573.!

Objavljeno: 07.02.2021. Ante Ferara

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter