Upaljen je crveni Meteoalarm: Maknite se sa sunca, temperature danas idu do 37 °C

Objavljeno: 02.08.2020. Ante Ferara

U Zagrebu će u nedjelju biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. U drugom dijelu dana moguć je pljusak praćen grmljavinom. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura između 31 i 33 °C, u okolnom gorju oko 24 °C.

U Hrvatskoj u većini krajeva pretežno sunčano i vruće. U zapadnim i sjeverozapadnim predjelima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu povremeno će biti umjerene naoblake, uz mogućnost za poneki pljusak praćen grmljavinom. Oborina će biti češća u Istri i Gorskom kotaru, osobito u prvom dijelu dana, a popodne je može biti i u sjevernijim područjima, ponajprije uz granicu sa Slovenijom. Vjetar većinom slab, u Slavoniji povremeno umjeren istočni. Na Jadranu će tijekom jutra puhati slaba do umjerena bura, a danju jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 29 i 34, u Dalmaciji do 37 °C.

Meteolarm je objavio crveno upozorenje za područje Istre, Rijeke i Kvarnera zbog opasnosti od visokih temperatura. Žuto upozorenje zbog opasnosti od visokih temperatura upaljeno je za Zagrebačku, Karlovačku, Gospićku, Kninsku, Splitsku i Dubrovačku regiju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba