JAVNI PRIJEVOZ

Umirovljenici u Zagrebu i dalje će se ZET-om moći voziti besplatno

Objavljeno: 05.03.2020. Renata Cisar

Javnim prijevozom o trošku gradske blagajne sada će se moći voziti samo umirovljenici kojima su mjesečna primanja manja od 2500 kuna, piše u četvrtak Večernji list.

U Gradskoj upravi su prije dvije godine najavili reviziju prava na besplatni ZET, međutim, pokaz će se, čini se, plaćati samo onima s primanjima nižim od 2500 kuna.

Predložena je to granica u izmjenama odluke o socijalnoj skrbi, koja bi se trebala naći pred skupštinskim zastupnicima na sjednici krajem ožujka, a u kojoj piše i da će se onima s mirovinom od 2500 do 3200 kuna mjesečna karta za javni prijevoz sufinancirati, i to s 50 posto.

Bez besplatnog pokaza ostat će otprilike dvadeset tisuća Zagrepčana starije dobi.

– Grad trenutačno plaća mjesečne, odnosno godišnje karte za otprilike 65 tisuća umirovljenika, što ZET-u donosi godišnji prihod od nešto više od četiri milijuna kuna. Uglavnom je, u kategoriji umirovljenika, riječ o onima koji imaju mirovine niže od 2500 kuna. Ovih ostalih, koji imaju do 3200 kuna, otprilike je trećina – neslužbeno su za Večernji kazali u Gradu.

No tijekom četvrtka popodne došlo je do obrata. U svojem priopćenju iz Grada navode kako je tijekom savjetovanja sa javnošću odlučeno da pravo na besplatnu godišnju pokaznu kartu ZET-a ostaje nepromijenjeno. Umirovljenici čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200 kn mjesečno te osobe starije od 65 godina života, koje nisu korisnici mirovine, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200,00 kn mjesečno, zadržavaju ovo pravu uz uvjet prijavljenog prebivališta u Gradu Zagrebu.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba