Nacionalni stožer civilne zaštite raspravljat će o strožim mjerama za okupljanje

U Zagrebu osam novooboljelih, u Istri sedam, dvije osobe preminule

Objavljeno: 20.07.2020. Metropolitan

U Gradu Zagrebu je tijekom vikenda evidentirano 38 novozaraženih koronavirusom, u protekla 24 sata njih osam. U tri je dana bilo 989 testiranih.
Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” rekao je da je u gradu pozitivan trend te da je sve više i ozdravljenih, piše Dnevnik.hr.

– Da Bog da da se ovaj trend nastavi, ali prosto sumnjam. Ne želim biti zloguki prorok. Žrtva smo globalne pandemije – rekao je na konferenciji zagrebačkog Stožera civilne zaštite gradonačelnika Milan Bandić.

KBC Osijek

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirana su ukupno 283 uzoraka, što je najviše do sada testiranih uzoraka u jednom danu u KBC-u. Dva su od njih bila pozitivna i oba se odnose na osobe s područja Ispostave Zavoda za javno zdravstvo Osijek. Od ukupno 24 obrađena testa s područja Splitsko -dalmatinske županije, potvrđena je jedna osoba pozitivna na COVID-19, iz Solina.
Na području Krapinsko – zagorske županije već treći dan zaredom nema novozaraženih osoba, kao niti dvanaesti dan zaredom na području Ličko – senjske županije, a novih slučajeva danas nema ni u Primorsko – goranskoj županiji. Loše vijesti stižu iz Istarske županije, gdje je tijekom protekla 24 sata testirano 127 uzoraka, od kojih je sedam pozitivnih, što je ipak smanjenje u odnosu na jučerašnji dan.

Izraženi komorbiditet

– Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana, u Općoj bolnici Pula preminule su dvije COVID-19 pozitivne osobe, 1939. i 1941. godište sa značajno izraženim komorbiditetom. Jedna od osoba bila je korisnica Doma za starije i nemoćne u Umagu – javili su iz istarskog Stožera.
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je kako će Stožer raspravljati o strožim mjerama za okupljanje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba