OD 1. TRAVNJA NA SNAGU STUPAJU NOVE MJERE

U Zagrebu maske obavezne i na otvorenom, u cijeloj državi se zabranjuju treninzi u zatvorenom prostoru, a za ulazak u RH postoje tri mogućnosti

Objavljeno: 31.03.2021. Metropolitan

Na press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite, predstavljene su nove epidemiološke mjere koje na snagu stupaju od sutra.

Već je prethodno na press konferenciji zagrebačkog Stožera civilne zaštite načelnik Zvonimir Šostar najavio da se u Zagrebu uvodi obavezno korištenje maski u svim zatvorenim prostorima gdje se odvijaju okupljanja, ali i obaveza nošenja maski na svim otvorenim prostorima.

– Nema izuzetaka. Do sada je bilo ako se ne može držati razmak. Sada je svugdje na otvorenom prostoru – rekao je. 

Ostale mjere predstavili su članovi Nacionalnog stožera na svojoj press konferenciji.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak otkrio je da su brojke ovog tjedna za 47 posto veće nego prošlog tjedna. 

Stožer je stoga danas donio četiri odluke na nacionalnoj i dvije na regionalnoj razini, na prijedlog Šibensko – kninske i Splitsko – dalmatinske, koje su predložile posebne mjere.

– U skladu s dosadašnjim načinom rada, a budući da cijela situacija nije ista na cijelom području Hrvatske, nove ili strože mjere uvodimo dobrim dijelom na temelju lokalnih stožera – rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

Produžili su do 15. travnja primjenu za tri odluke. Što se tiče okupljanja, tu su dvije izmjene. 

– Zabrana treniranja u zatvorenim prostorima, osim za profesionalne sportaše, a ograničen je i rad radionica i igraonica. Donesena je i nova odluka o privremenoj zabrani oko prelaženja granice, s obzirom na to da je tu bilo najviše promjena. Za ulazak u Hrvatsku se priznaje i brzi antigenski test, također se može ući i s potvrdom o cijepljenju i o potvrdi o preboljenju. Uređen je prelazak granice – rekao je Božinović. 

Što se tiče Splitsko – dalmatinske i Šibensko – kninske županije, tamo će se skratiti radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 20 sati, maske su obavezne i na otvorenom gdje se očekuje veći broj ljudi te su zabranjena sportska natjecanja u zatvorenim prostorima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba