SVE VIŠE OBOLJELE DJECE

U Zagrebu 27 novih slučajeva: Koronavirus ušao u dvije škole, u samoizolaciji završilo 44 djece. Virus i školi u Rugvici te vrtiću u Velikoj Gorici

Objavljeno: 16.09.2020. Ante Ferara

U Zagrebu je 27 novih slučajeva koronavirusa. Njih 13 su kontakti ranije zaraženih osoba, devetero ih je negativne epidemiološke anamneze te su dvije osobe povezane s Bosnom i Hercegovinom. U dvije osnovne škole potvrđena ja zaraza učenika, zbog čega je 44 djece u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije ranije je izvijestio o šest novih slučajeva zaraze. Dvije novooboljele osobe su iz Svetog Ivana Zeline, a po jedna iz Samobora te općina Klinča Sela, Orle i Rugvica.

Od šest novooboljelih osoba, dvije su kontakti prethodno oboljelih, jedan je slučaj povezan s privatnom proslavom i jedan sa zarazom u zdravstvenom sustavu, dok je za dva slučaja nejasna epidemiološka anamneza.

U samoizolaciji je jedan razred Osnovne škole Rugvica zbog pozitivnog učenika te jedna vrtićka skupina u vrtiću Velikoj Gorici zbog pozitivne odgajateljice. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba