NOVI PODACI LOKALNIH STOŽERA

U Zagrebu 16 novozaraženih koronavirusom. Na području Zagrebačke županije devet novih slučajeva, jedna osoba preminula

Objavljeno: 22.09.2020. Ante Ferara

U Zagrebu je testirano 697 osoba od kojih je 16 bilo pozitivno na koronavirus.

“Kod jednog učenika gimnazije potvrđen je koronavirus, te je samoizolacija određena za 24 učenika te škole. Samoizolacija je određena i jednoj učiteljici u Waldorfskoj školi koja nije bila u kontaktu s djecom. Jedna je novooboljela zdravstvena djelatnica u jednom privatnom domu za starije”, kazao je na ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar. Očekuje da će ovih dana na validaciju doći testovi koji istovremeno detektiraju koronavirus i A i B gripu.

Na području Zagrebačke županije utvrđeno je devet novih slučajeva koronavirusa, izliječeno je devet osoba, a jedna je osoba umrla.

Od oboljelih po dva su iz Zaprešića, Velike Gorice i Ivanić-Grada, a po jedan iz Marije Gorice, Dubravice i Pisarovine. Tri osobe su kontakti prethodno oboljelih, dok je za šest slučajeva nejasna epidemiološka anamneza.

Samoizolacija je propisana za 175 osoba, a u samoizolaciji je jedan razred osnovne škole u Vrbovcu zbog pozitivnog učenika te četiri razreda osnovne škole u Ivanić-Gradu zbog pozitivnog nastavnika.

Od početka pandemije evidentirane su 683 osobe s koronavirusom, izliječene su 483 osobe, a 14 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 186 slučajeva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba