Vikend rekorderka je završila na triježnjenju

U Velikoj Gorici 65-godišnjakinja vozila s 2,72 promila alkohola i to za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima

Objavljeno: 06.04.2021. Metropolitan

Tijekom vikenda, od 2. do 6. travnja, na području Policijske uprave zagrebačke provedena je preventivno – represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja.
 
U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 449 prometnih prekršaja, od čega 27 prekršaja alkoholiziranih vozača, zatim 149 prekršaja nepropisne brzine, 64 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 45 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, dva pod zabranom, tri prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 159 ostalih prekršaja.
 
Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:
          
U petak oko 22.20 sati, 45-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Branimirovom ulicom u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 21, sudjelovao je u prometnoj nesreći te je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola, s 1,97 promila, zbog čega je isključen iz prometa.
          
U subotu oko 22 sata, 65-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Ulicom Andrije Kačića Miošića u Velikoj Gorici. Provedenim nadzorom je utvrđeno da je vozilom upravljala pod utjecajem alkohola, s 2,72 promila i to za vrijeme dok joj je na snazi zabrana upravljanja motornim vozilom. Isključena je iz prometa i smještena na otrježnjenje dok će protiv nje biti podnesen Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.
 
Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirane su tri osobe koje su imale negativan test.
 
Od 27 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 10 vozača (39%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je pet mladih vozača (18,5%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.
 
Prilikom provođenja akcije šest osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a pet je osoba uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba