SUSJEDI POOŠTRILI MJERE: ZA JAVNI PRIJEVOZ, ODLAZAK U TRGOVAČKI CENTAR, BANKU ILI POŠTU POTREBNO JE IMATI COVID POTVRDU

U Sloveniji će se svi zaposleni u državnoj upravi morati cijepiti protiv bolesti COVID-19

Objavljeno: 17.09.2021. Metropolitan

Slovenska vlada u četvrtak kasno navečer na dopisnoj je sjednici donijela odluku prema kojoj će se svi zaposleni u državnoj upravi morati cijepiti protiv bolesti COVID-19. Negativan test na koronavirus više im neće biti dovoljan za dolazak na posao, kao za ostale necijepljene građane, piše 24 sata.

Kako bi mogli raditi, svi oni koji dosad nisu cijepljeni ili preboljeli koronavirus, morat će dokazati da su prvu dozu cjepiva dobili do 1. listopada, a do 1. studenoga i drugu dozu, osim ako se neće odlučiti na cijepljenje cjepivom Johnson&Johnson, koje se prima u samo jednoj dozi.

U Sloveniji su od srijede na snazi pooštrene epidemiološke mjere, prema kojima je za rad, javni prijevoz, odlazak u trgovački centar, banku ili poštu te niz drugih aktivnosti potrebno imati COVID potvrdu o cijepljenju ili negativan test, a u Ljubljani su zbog toga održane i demonstracije protivnika Vlade te je nakon izgreda intervenirala policija.

Takvom zaoštravanju mjera protivi se više od 40 posto ljudi, a mnogi takozvane ‘PCT uvjete za rad’, smatraju diskriminatornim. Ministar zdravstva Janez Poklukar to negira te je za Slovensku televiziju izjavio da Vlada svojom odlukom samo daje stanoviti “socijalni benefit” onima koji se cijepe i tako štiti svoje zdravlje i zdravlje drugih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba