"Još jedan od kapitalnih projekata vrijedan 890.000 eura, nadogradnja dječjeg vrtića, također ide svojim putem"

U Sekirišću u tijeku realizacija dva velika projekta

Objavljeno: 28.01.2024. Metropolitan

Na području Svetog Križa Začretja pred završetkom je veliki projekt u naselju Sekirišće, izgradnja nogostupa i odvodnje uz županijsku cestu. Kako je za Radio Stubicu istaknuo načelnik Marko Kos, radovi u centru Sekirišća su krenuli sredinom prošle godine, a zbog vremenskih neprilika još uvijek nisu gotovi, donosi Radio Stubica.

318.000 eura – dvije godine priprema

Rekao je i kako su pripreme za realizaciju ovog projekta trajale unatrag dvije godine, jer je trebalo riješiti niz problema vezanih uz promet na tom području ali i legalizaciju objekata.

– Projekt je vrijedan oko 318.000 eura i u potpunosti je financiran iz proračuna Općine. Vjerujem da će s dolaskom proljeća biti izgrađen nogostup i riješeno zacjeljivanje, a nakon toga će ŽUC prometnicu u tom dijelu naselja u cijelosti presvući novim asfaltnim slojem – istaknuo je Kos.

Jedan od razloga zašto se pristupilo tim radovima je i taj što se tamo nalazi Područna škola. Načelnik je istaknuo kako ta škola ima mali broj učenika, no takvu situaciju s dolaskom novog ravnatelja nastoje promijeniti. Stoga su pristupili uređenju prostora oko škole u što će biti uloženo oko 100 tisuća eura, a polovica iznosa osigurana je putem natječaja LAG-a.

Kapitalni projekt vrijedan 890.000 eura

Iako su tijekom izvođenja radova na tom zapuštenom prostoru nailazili i na dodatne prepreke poput manjeg klizišta, radovi se privode kraju i prema riječima načelnika čeka se desetak ljepših dana, da radovi budu gotovi.

– Nismo željeli tipično dječje igralište, gdje ćemo sve presvući asfaltom i kupiti i zapičiti nove sprava. Bit će na tom igralištu i zelenila i cvijeća, bit će naravno i onih klasičnih sprava, ali i drugačijih edukativnih, koje pobuđuje dječju maštu i radoznalost – naglasio je Kos.

Dodao je kako ga vesele ova dva velika projekta u naselju u koje se dulje vrijeme nije sistemski ulagalo. U tijeku je izrada projekata za sanaciju klizišta kojih je sve više i za koja je potrebno osigurati sredstva preko prigodnih natječaja.

Jedan od kapitalnih projekata vrijedan 890.000 eura, nadogradnja dječjeg vrtića, također ide svojim tijekom, potvrdio je načelnik Kos.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba