JOŠ DVIJE OSOBE PREMINULE:

U protekla 24 sata u RH 50 novooboljelih, 27 osoba se oporavilo

Objavljeno: 13.04.2020. Alen Brodar

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da je protekla 24 sata u RH novih 50 bolesnika pozitivnih na koronavirus, tako da ih je u Hrvatskoj ukupno 1650.
Testirano je 17.790 osoba, od čega samo u posljednjih 24 sata njih 1409, što je dvostruko više nego dan prije.

– Nažalost, dvije su osobe preminule u KBC-u Split, a radi se o 79-godišnjoj ženi i 47-godišnjem muškarcu. Oboje su bili teški kronični bolesnici. Na respiratoru imamo 34 osobe, a u 24 sata je hospitalizirano 35 osoba. Oporavljenih u bolnicama je 283, odnosno 27 više nego dan prije, čime dolazimo do ukupne brojke od 400 oporavljenih – kazao je Beroš.
Krunoslav Capak rekao je kako se još ne zna tko je prvi unio virus u dom u Splitu i da se to istražuje. Uzeto je 119 briseva štićenika od kojih je 50 pozitivno i 80 briseva zaposlenika od kojih je 11 pozitivno.

– U Pločama imamo 12 pozitivnih štićenika, u Dubrovniku u domu smo uzeli 133 brisa u 24 sata, a jučer su svi brisevi bili završeni. Tamo ima šest pozitivnih, od kojih je pet korisnika i jedan zaposlenik i od prije imamo jednog pozitivnog štićenika doma. Imamo i manji dom u Seget Vranjicu “Florence” u kojem ima jedan pozitivni štićenik. U Makarskoj tri pozitivna štićenika i djelatnika i u Dicmu imamo dva pozitivna i čeka se još čitav niz briseva. I u Koprivnici dvoje štićenika i jedan zaposlenik – rekao je Capak.
Alemka Markotić rekla je kako je dobar omjer zaraženih i ozdravljenih. Broj oporavljenih će rasti, veći broj bolesnika je ipak bio blaže do srednje teško bolestan. Ovo je dobar postotak i možemo biti zadovoljni – poručila je. Ministar Beroš se nadovezao i rekao kako je uspoređivao brojeve s austrijskim kolegom oko postotaka zaraženih i oporavljenih.

– Naši kriteriji su bili nešto striktniji i mi tek sad u zadnjih par dana imamo sve više oporavljenih. Dodatni oprez je dobro došao. Očekujemo daljnji rast broja oporavljenih – poručio je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba