POLICIJA PRONAŠLA PREKO 7 TONA DUHANA

U Ježdovcu napravio tvornicu duhana, a u svojoj kući u Kerestincu pravio cigare

Objavljeno: 23.10.2020. Ante Ferara

Zagrebačka policija sumnja da je muškarac (39) tijekom rujna i listopada unajmio skladište u Ježdovcu nakon čega je kupio stroj za rezanje i usitnjavanje duhana, tzv. “rezalicu”, te je tamo i montirao.

Na ilegalnom tržištu je kupao veću količinu duhana u listu koji je potom prevozio u skladište. Duhan je pomoću “rezalice” usitnjavao te ga pakirao u manje plastične vrećice u pakiranja po 50, 500 i 1000 grama te u plastične vreće u količinama od 10 i 20 kilograma. Pakiranje je dalje preprodavao na području Zagreba i Samobora te po Hrvatskoj.

Uz to policija sumnja da je nabavio stroj za punjenje cigareta, tzv “punilica, koju je montirao na tavanu svoje kuće u Kerestincu. Pomoću njega je sitno rezani duhan punio u cigare, a potom ih dalje preprodavao.

Pretragom skladišta pronađena je “rezalica”, 13 noževa koji se montiraju na “rezalicu” i služe za rezanje i usitnjavanje duhana, jedna vaga,  52 kartonske kutije u kojima se nalazi duhan ukupne težine 6190 kilograma, 67 plastičnih vreća ispunjenih sitno rezanim duhanom težine 715 kilograma, 5 plastičnih vreća u kojima se nalazi duhan u listu težine 80 kilograma, a sve bez odgovarajućih markica Ministarstva financija te ručni viličar.

Pretragom kuće pronađena je“punilica“, 145 komada plastičnih vrećica zapremnine 50 grama, ispunjenih sitno rezanim duhanom težine oko 40 kilograma, 107,8 kilograma sitno rezanog duhana, 103 komada cigareta ručno punjenih sitno rezanim duhanom, također sve bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija te 6 kartonskih kutija.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja muškarac je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela “Nedozvoljena proizvodnja”, “Nedozvoljena trgovina” i “Povreda žiga”  je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba