NOVIH SEDAM SLUČAJEVA

U Hrvatskoj potvrđeno 46 zaraženih koronavirusom

Objavljeno: 15.03.2020. Ante Ferara

Nacionalni stožer u nedjelju u 9 sati iznio je nove podatke o situaciji s koronavirusom. Zabilježeno je sedam novih slučajeva.

– Pet novih je u Osijeku, riječ je o obiteljskom širenju i dva nova slučaja u Zagrebu. Oni su recentni i nemamo relevantne informacije o nastanku bolesti. Imamo 724 uzorka u testiranju – kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Dosad je zaraženo 46 osoba, a dvije osobe su ozdravile.

– U okviru aktivacije zdravstvenog segmenta jučer sam donio odluku o mjerama mobilizacije, organizacije rasporeda, rada i radnog vremena, promjene mjesta uvjeta rada zdravstvenih ustanova i njihovih radnika, ali isto tako i privatnih zdravstvenih radnika u mreži javnozdravstvene službe te korištenje medicinsko-tehničke opreme i ostalih sredstava što će nam omogućiti prilagodbu na moguće nove uvjete i olakšati našu strategiju obrane ukoliko broj zaraženih poraste što ne očekujemo u ovom trenutku, ali spremni smo na sve scenarije – rekao je Beroš.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako je kako je izvršena provjera ljudi u samoizolaciji.

– U protekla 24 sata je izvršena kontrola za 57 građana koji se ne pridržavaju mjera samoizolacije. 17 je prijavljeno sanitarnoj inspekciji i bit će sankcionirani – rekao je Božinović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba