24 DAN OD PRVOG OBOLJELOG

U Hrvatskoj 105 zaraženih koronavirusom, šest više u odnosu na jutros

Objavljeno: 19.03.2020. Ante Ferara

U ovom trenutku imamo 105 oboljelih, šest više u odnosu na jutros, tri više u odnosu na jutrošnju sjednicu Vlade. Danas je 24 dan od pojave prvog oboljelog, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš u 16 sati na presici nacionalnog stožera o koronavirusu u Hrvatskoj.

Dodao je da je u istom periodu u Italiji bilo 27.747 oboljelih što indirektno ukazuje da su mjere koje su kod nas provedene bile pravodobne te polučile određene rezultate.

– U tijeku su završne pripreme našeg zdravstvenog sustava u smislu organiziranja primarnih respiracijsko-intenzivističkih centara u okviru KB Dubrava. Svi prostorni i infrastrukturni objekti koji su bili adekvatni pripremaju se za tu namjeru. Hrvatska vojska će dignuti samoodrživi ekspedicijski kamp s otprilike 270 kreveta da bude tamo za pomoć drugim bolesnicima. U Osijeku, Rijeci i Splitu su isto u tijeku završne pripreme za formiranje primarnih centara – kazao je Beroš.

Alemka Markotić iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” je kazala da su svi pacijenti do sada koje su primili stabilno.

– U županiji Brodsko-posavskoj imamo 1 zaraženog, Dubrovačko-Neretvanskoj 1, Grad Zagreb 47, istarska 11, karlovačka 4, Krapinsko-zagorska 4, u Osječko-baranjskoj 7, Primorsko-goranskoj 13, u Sisačko-moslavačkoj 3, Splitsko-dalmatinskoj 2, Šibensko-kninskoj 2, u varaždinskoj 6, u zadarskoj 2, a u zagrebačkoj 2 –  kazao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da se mjere koje su donesene oko ograničavanja djelatnosti uglavnom dobro provode.

Sve o koronavirusu možete saznati na https://www.koronavirus.hr i https://www.worldometers.info/coronavirus/.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba