NADBISKUP ODLUČIO

U crkvama bez blagoslovljene vode, rukovanja i pričest će se davati u ruke

Objavljeno: 12.03.2020. Ante Ferara

U samom liturgijskom slavlju kada su vjernici pozvani pružiti mir jedni drugima i u liturgijskom zajedništvu jedni drugima iskazati međusobno bratstvo i sestrinstvo neće se rukovati. Treća stvar je u trenutku primanja sakramenta svete euharistije, svete pričesti to će učiniti tako da će pristupiti i euharistiju primiti na svome dlanu, kazao je Borna Puškarić, predstojnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Zagrebački C donio je odluku da se zbog mjera opreza isprazne sve škropionice u crkvama. Pozvao je vjernike koji imaju simptome poput problema s disanjem ili su bili u nekom od žarišta epidemije, kao i starije osobe i kronične bolesnike, da ne dolaze na misu.

Crkve za sada ostaju otvorene, a mise će se nastaviti održavati. Dođe li do širenje koronavirusa na Kaptolu kažu kako će slušati upute Stožera civilne zaštite.

Dođe li do karantene u zagrebačkom Uredu za upravljanje hitnim situacijama kažu da će čekati odluku Stižera. Do sada su na njihov zahtjev pronašli dodatni prostor za izolaciju.

 – Osigurano je dovoljno kapaciteta i ti se kapaciteti mogu širiti. U najgorem scenariju, za koji se nadam da se neće dogoditi, onda bi se čak i sportske dvorane koristile za to. Riječ je o 100 kreveta – kazao je pročelnik Ureda za upravljanje kriznim situacijama Pavle Kalinić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba