OZLIJEĐEN JEDAN VATROGASAC

U centru Zagreba planuo stan, vatrogasci spasili dvije djevojke i muškarca

Objavljeno: 05.11.2020. Ante Ferara

Vatrogascima je u četvrtak oko 4 sata dojavljeno da u Zvonarničkoj ulici u centru Zagreba kroz prozore suterenskog stana izlazi gust dim. Zbog toga su iz stanova koji se nalaze kraj požara spašavali stanare. Iz zadimljenih stanova izvukli su dvije djevojke te muškarca iz čijeg stana je požar i krenuo. Tri osobe nagutale su se dima. Tijekom intervencije ozlijeđen je i jedan vatrogasac. Upao je u šaht i ozlijedio koljeno.

– Probudile su me sirene. Upalila sam svjetlo i shvatila da mi je stan pun dima. Protrčala sam stanom da vidim jel meni nešto gori, ali srećom nije pa sam otvorila prozor da vidim što se dešava, a neki ljudi su već bili vani na ulici, ne znam jel prolaznici ili drugi susjedi. Pa mogli smo svi izgoriti u snu da netko na vrijeme nije uočio da susjedu gori stan. Užasno sam se prepala i krenula spremat da izađem van, a na vrata su već vatrogasci lupali svima da se bude, da izlazimo van. A jednu susjedu su i iznijeli jer je, koliko sam čula, dim ju već bio ošamutio – kazala je jedna žena za Jutarnji list.

Policija će očevidom otkriti uzrok požara. Video požara koji je Vatrogasna postrojba Zagreb objavila na svojoj stranici možete pogledati na linku.

“Trči, pobrini se za kolegu, skači, pobrini za civile, gasi…Pri noćašnjem požaru na Ribnjaku spasili smo 3 osobe iz požara u suterenskom stanu. Jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen (koljeno) kad je propao kroz rešetku odvodnje…”, kažu vatrogasci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba