Od Josipove smrti prošlo je gotovo mjesec dana

Tijelo ubijenog Josipa još je u Irskoj. Otac: Došao sam pred zid, nemam više kud

Objavljeno: 29.04.2024. Metropolitan

Nakon što je u Dublinu početkom mjeseca od posljedica brutalnog premlaćivanja preminuo Krapinčanin Josip Štrok, irska policija uhitila je tri osobe. No tijelo ubijenog Josipa gotovo mjesec dana nakon zločina i dalje je u Irskoj, a otac ponovno moli za pomoć.

Njega je u obiteljskoj kući u Krapini, u kojoj i dalje vlada neopisiva tuga, posjetila ekipa RTL-a, kojoj je Josipov otac otkrio kako se proteklog tjedna ponovno uputio u Dublin po odgovore i pomoć.

Otac ne može spavati

– Po cijele noći ne spavam, nego šećem po dvorištu i po kući. Došao sam pred zid. Ja više nemam kud. Više ne znam koga tražiti, koga moliti za pomoć – sa suzama u očima rekao je za RTL Danas Josipov otac Nedjeljko uputivši apel veleposlaniku RH i Ministarstvu vanjskih poslova da poduzmu nešto, jer kaže, do sad nisu ništa poduzeli.

– Tražite da vrate Hrvata u Hrvatsku. Jer on nije gore nikakav počinitelj, nego žrtva – poručio je očajni otac veleposlaniku i Ministarstvu.

Podsjetimo, Josip Štrok (31) iz Podgore Krapinske preminuo je u srijedu, 3. travnja u 12:15 u bolnici Tallaght od ozljeda koje je zadobio nakon što su njega i njegovog prijatelja Davida Družinca (28) iz Strahinja Krapinskog četvorica huligana brutalno napala krajem ožujka u području Grange Viewa, dublinskog okruga Clondalkin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba