Temperatura ide do 36 °C, navečer nevrijeme: Za Rijeku je upaljen crveni meteoalarm

Objavljeno: 31.07.2020. Ante Ferara

U Zagrebu će u petak biti pretežno sunčano i vruće, ali ne posve stabilno pa su ponajprije kasno poslijepodne i navečer na širem području grada izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab. Najviša temperatura zraka oko 32 °C, u okolnom gorju oko 25 °C.

U Hrvatskoj će biti pretežno sunčano, danju vruće i vrlo vruće. Poslijepodne u unutrašnjosti nestabilno pa će uz lokalno jači razvoj oblaka biti pljuskova i grmljavine, osobito u gorju, Slavoniji i unutrašnjosti Istre. Vjetar većinom slab. Na Jadranu ujutro burin, zatim umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka uglavnom od 31 do 36 °C, javio je DHMZ.

Meteoalarm je za regiju Rijeka izdao crveno upozorenje zbog opasnosti od velikih vrućina i žuto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme. Za regiju Knin izdano je narančasto upozrenje od velikih vrućina dok je žuta opasnost od vrućina i grmljavinskog nevremena izdata za regije Osijek, Zagreb, Karlovac i Gospić. Za regije Split i Dubrovnik na snazi je žuta opasnost od visokih temperatura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba