"PTICA JE OSLOBOĐENA": ELON MUSK KUPIO TWITTER ZA 44 MILIJARDE DOLARA I ODMAH OTPUSTIO DIREKTORE

“Želim algoritme koji određuju kako će se sadržaj prezentirati korisnicima učiniti javno dostupnima, želim pomoći čovječanstvu”

Objavljeno: 28.10.2022. Metropolitan

Elon Musk zaključio je ugovor o preuzimanju Twittera za 44 milijarde dolara, rekao je CNN-u izvor upoznat sa situacijom, prenosi Index. Najbogatiji čovjek na svijetu tako je došao na čelo jedne od najutjecajnijih društvenih mreža na svijetu, njegov prvi potez bio je otpuštanje vodstva društvene mreže. Musk je dosadašnje čelnike optužio da su njega i investitore doveli u zabludu oko broja lažnih računa na platformi, kao i da mu nisu pružili jasne argumente oko toga kako ostvariti visoke ambicije koje ima s tom utjecajnom društvenom platformom. Na Twitteru je potvrdio da je preuzimanje završeno.

– Ptica je oslobođena – napisao je.

– Želim poraziti “spam botove”, učiniti javno dostupnima algoritme koji određuju kako će se sadržaj prezentirati korisnicima te spriječiti da platforma postane komora za mržnju i podjele. Želim pomoći čovječanstvu – rekao je Musk, koji u više navrata jasno dao do znanja da će preispitati Twitterove politike moderiranja sadržaja i ojačati ono što naziva “slobodom govora”. Osim moderiranja sadržaja, Musk je također najavio i neke druge moguće promjene, poput omogućavanja end-to-end enkripcije za izravne poruke.

Musk je rekao i da želi da Twitter postane “najpoštovanija platforma za oglašavanje”. On, suosnivač Twittera Jack Dorsey i drugi investitori ranije su sugerirali da žele udaljiti tu društvenu mrežu od reklama i prihode stjecati pretplatama i drugim sredstvima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba